Turnering og ligaer i Danmark

Turneringen i Danmark er delt op i forskellige ligaer, divisioner og aldersgrupper. Seniorerne har fire forskellige rækker, og er for spillere, der er fyldt 20 år. Junior ligaerne er delt op i U19, U16, U14 og U12.

Football sæson starter i april og slutter, alt efter hvilken række man spiller i, i september eller oktober.

Senior

 1. National Ligaen (11-mands)
 2. Kvalifikationsligaen (11-mands)
 3. Division (11-mands)
 4. Danmarksserien (9-mands)

Junior

 • U19 National Ligaen (11-mands)
 • U19 Danmarksserien (9-mands)
 • U16 National Ligaen (11-mands)
 • U16 Danmarksserien (9 mands)
 • U16 Regionalserien (7 mands)
 • U14 (7-mands)
 • U12 (7-mands)

Senior football

National Ligaen (NL)
National Ligaen er den bedste række for seniorer i Danmark, og svarer til Superligaen i almindelig fodbold (soccer). I 2015 er der i alt 8 hold i National Ligaen:

Triangle Razorbacks 1
Søllerød Gold Diggers 2
Copenhagen Towers 3
Aarhus Tigers 4
Amager Demons 5
Herlev Rebels 6
Horsens Stallions 7
AaB 89ers 8

Hvis du vil læse om National Ligaen, kan du gøre det på nyhedssitet www.nationalligaen.dk.

Play Offs

Efter grundspillet, går de 6 bedste hold videre i Play Offs. Nr. 1 og 2 går direkte videre til semifinalerne, hvor nr. 3 skal møde nr. 6, og nr. 4 skal møde nr. 5 i en wildcard kamp. Vinderen af wildcard kampene, skal møde nr. 1 og nr. 2 i semifinale. Vinderne er semifinalerne, mødes i årets største begivenhed, nemlig Mermaid Bowl.

Kvalifikationsligaen

Kvalifikationsligaen er landet næste bedste række med 6 hold i 2015. Her spilles der om oprykning til National Ligaen. Efter grundspillet spiller de to bedst placerede hold om oprykning mod de to dårligst placerede hold i NL.

2. Division

2. division er den nederst rangerende række i 11-mandsrækkerne. Her spilles der om oprykning til Kvalifikationsligaen. Efter grundspillet spiller de to bedst placerede hold om oprykning mod de to dårligst placerede hold i kvalifikationsligaen.

Danmarksserien

Danmarksserien er den eneste seniorrække, hvor man spiller 9-mands football. Holdene er delt regionalt i en Øst og Vest gruppe.

Efter grundspillet, går de 3 bedste hold fra hver gruppe videre i Play Offs. Nr. 1 og 2 går direkte videre til semifinalerne, hvor nr. 2 Vest skal møde nr. 3 Øst, og nr. 2 Øst skal møde nr. 3 Vest i en wildcard kamp. Vinderen af wildcard kampene, skal møde nr. 1 og nr. 2 i semifinale. Vinderne er semifinalerne mødes i Elming Bowl.

Junior football

U19 National Ligaen – U19 NL

Den bedste af de to U19 rækker. Rækken er for 17-19 årige.

Efter grundspillet går de 4 bedste hold videre i Play Offs. Holdene går direkte videre til semifinalerne.. Vinderne er semifinalerne mødes i Junior Bowl.

U19 Danmarksserien

U19 Danmarksserien kæmper om Development Bowl trofæet. Efter grundspillet går de 4 bedste hold videre i Play Offs. Holdene går direkte videre til semifinalerne

U16 National Ligaen – U16 NL

Den bedste af de to U16 rækker – afvikles ikke i 2015. Rækken er for 15-16 årige.

U16 Danmarksserien

I U19 Danmarksserien spiller man 9-mands football. H

Efter grundspillet går de 4 bedste hold videre i Play Offs. Holdene går direkte videre til semifinalerne Bowl.

U16 Regionalserien

I U16 Regionalsserien spiller man 7-mands football. Der er 4 hold tilmeldt denne række i 2015.

U14/U12

U12 og U14 rækkerne mødes til stævner i forskellige dele af Danmark. Der bliver ikke talt point ved stævnerne og der er udelukkende fokus på at udvikle spillerne samt at rekruttere nye spillere . Det gælder om at introducere de unge til sporten, hvor fokus er på teknik og spil. Spillerne skal ligeledes mærke glæden ved sporten og det at deltage på et hold.

I U12 og U14 kåres Årets U12 og U14 klubber. Kåringen sker ud fra klubbens indsats, prioritering af aldersgruppen, tilgang til sporten, modstandere, dommere mv. Det er ligeledes en meget vigtig parameter, om klubben har været i stand til at rekruttere nye spillere.