Udstyr

Amerikansk fodbold kræver en hel del udstyr før man er klar til at gå på banen. Langt det meste udstyr kan man låne i klubberne, når man er til prøvetræning.

Hjelm


Hjelmen er det vigtigste udstyr man bruger i amerikansk fodbold. Dens primære funktion er at beskytte hovedet mod hjernerystelser, slag og skrammer. Der er mange forskellige hjelmtyper af varierende kvalitet og pris, men der er ikke én hjelm der passer på alle. Man er nødt til at prøve sig frem blandt de forskellige modeller og mærker for at finde den hjelm der passer bedst. Indersiden af hjelmen består af små puder placeret omkring kronen samt nogle jawpads omkring kæberne. Hjelmen er fastspændt med en chinstrap (hagerem). Det er derudover påkrævet at man spiller med en tandbeskytter. Det er muligt at spare penge på meget andet udstyr, men hjelmen er klart den vigtigste del af udstyret og bør være det første man køber. Priserne varierer mellem ca. 1.200 – 3.000 kr.

Shoulderpad


Skulderbeskytter kaldes også shouldpads. Dets funktion er at beskytte overkroppen – primært skulderen og ryggen, og det er denne del af udstyret man bruger til at tackle med. Skulderbeskytterne kommer i mange forskellige størrelser og variationer alt efter hvilken position de er beregnet til. Det tages over hovedet og spændes omkring brystet med elastikker eller bælter alt efter hvilken type man benytter. Prisklassen varierer mellem ca. 600 – 3.000 kr.

Bukser

Til beskyttelse af underkroppen bruger man nogle specielle spandex bukser. De har lommer til beskyttelsespuder omkring knæene, lårene, hofterne og ved halebenet. Bukserne spændes med snører og bælte.I bukserne skal der sidde puder på knæ, lår, hofte og ved haleben.

Handsker


Hvorimod hjelm og shoulderpads er obligatorisk er handsker frivilligt tilbehør. Der er groft sagt to typer handsker; én slags til at skytte hænder og fingre, og en anden slags til at gøre det nemmere at gribe og håndtere bolden. Det er oftest specifikke positioner der benytter de forskellige typer.

Cleats


Cleats er det amerikanske navn til de støvler man bruger i amerikansk fodbold. De minder meget om de fodboldstøvler man bruger i fodbold, men de er ikke optimeret til at sparke til en bold, men derimod at beskytte anklen og være så lette som muligt. Man kan sagtens anvende almindelige fodboldstøvler til amerikansk fodbold.